Стережись: купатися на всіх пляжах Києва не можна

Цвітіння води в Дніпрі погіршує санітарні показники

Аномальна спека в столиці вплинула на якість води в Дніпрі. У зв'язку з цим киянам і гостям столиці настійно не рекомендують купатися на всіх комунальних пляжах. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляють співробітники комунального підприємства "Плесо", в обов'язки якого входить моніторинг за станом прибережних місць відпочинку.

Так, згідно з інформацією комунальників, станом на 07.09.20 статуси муніципальних пляжів Києва:

Червоні прапори (не можна купатися) встановлені на всіх офіційних пляжах:

"Венеція", "Веселка", "Дитячий", "Золотий", "Молодіжний", "Передмістна Слобідка", "Тельбін", "Райдуга", "Центральний", "Вир", "Галерний", "Троєщина", "Вербний ", "Пуща-Водиця".

Фахівці пояснюють дану заборону цвітінням води.

"Така ситуація обумовлена аномальною спекою, через яку відбувається активне цвітіння води в Дніпрі, а також опадами, які були 03.09.20. Всі ці чинники значно погіршують нормативні показники води", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що співробітники комунальних служб за літо очистили від водоростей пляжі Києва. З початку купального сезону працівники комунального підприємства "Плесо" вивезли з місць відпочинку 270 тонн очерету та іншої рослинності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися