Прикордонники взяли під контроль кордони з Білоруссю та дали оцінку шансів росіян знову наступати на Київ.

Чернігів, через який лежить шлях до Києва, користується коротким відпочинком перед новою фазою народної битви

Військовослужбовці Державної прикордонної служби України повернулися до контрою північних кордонів України після виведення з них окупантів. У першій битві з російськими військами вони боролися з ворогом без важкого озброєння, що робило ситуацію безнадійною, але жоден службовець прикордонної служби не покинув своєї зброї: боролися всі до одного.

Першим об'єктом прикордонної служби, який був захоплений російськими військами - "Дніпровський", проте порівняно великої шкоди українським силовикам тут не було, оскільки, ймовірно, російські військові планували використання цієї споруди на потреби власних силовиків. Наразі український прапор знову височить над відділом прикордонної служби "Дніпровським".

Крім того, на шляху до кордону з Білоруссю часто трапляються заміновані території та завали, але інфраструктура заздалегідь не була знищена, оскільки конструкції тут дуже якісні. Прикладом цього є міст через Дніпро, який був прямим шляхом від Славутича до Чорнобильської атомної електростанції: за його допомогою до нападу Росії територією Білорусі їздили змінники на атомну станцію. За планами окупантів, вони мали наступити з боку мосту, але жодна одиниця ворожої техніки не заїхала на цей міст. Все тому, що українські військові разом із прикордонниками підірвали міст ще вранці 24 лютого.

За словами Олександра Чорного – начальника 105-го загону прикордонників імені Володимира Великого, літаки вилітали з території Білорусі, тому вони – такі ж вороги України, як і російські війська. Начальник загону заявив, що білоруси вирушать у тому напрямі, як і російський корабель.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися