У Києві збільшать кількість прокатних велосипедів та самокатів

Мікромобільність у столиці поліпшиться

У Києві найближчими днями збільшать кількість прокатних велосипедів та електросамокатів. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов, передають "Коментарі".

За його словами, на вулицях столиці компанія Bolt вже вивела півтисячі електросамокатів та планує збільшити їхню кількість до понад тисячі. Також на лінії прокату компанії BikeNow доступні для оренди близько 400 прокатних велосипедів. Столична влада пропонує оператору збільшити їхню кількість до двох тисяч.

"Scroll — виводять під 200 самокатів. "Зелектра" — аналогічно, близько 200. Пікове використання — рано вранці, коли комендантська година вже закінчена, а наземного транспорту ще мало", — зазначив Усов.

Мікромобільність дуже важлива для Києва, тож мерія та військова адміністрація столиці сприяють її покращенню, наголосив заступник голови КМДА. Він повідомив, що оператори ринку отримали на свої вантажні машини, що обслуговують електричний прокатний флот, спеціальні перепустки для пересування під час комендантської години.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну до Києва переселились майже десять тисяч українців, які були вимушені залишити свої оселі. Найбільше вимушених переселенців з Київської області — 3978 людей з Бучі, Ірпеня та Гостомелю.

Джерело: https://t.me/usov_ua/1976


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися