Киянин пече крафтовий символічний хліб "Чорнобаївський": з чого він

Хліб "Чорнобаївський": що означають ігнридієнти

Андрій Пивовар займається випічкою бездрожжового крафтового хліба вже близько 15 років: до початку війни його випічка роз'їжджалася по всій Україні, а з 24 лютого він впритул зайнявся виробництвом булочок, хліба та круасанів українським військовим.

Нещодавно село Чорнобаївка на Херсонщині надихнула пекаря на розробку нового сорту хліба. Такий порив пов'язаний з тим, що на російські війська наступали на Чорнобаївку вже 15 разів і щоразу отримували відсіч від ЗСУ артилерійськими та ракетними ударами: таким чином, у Чорнобаївці було розбито кілька десятків військової техніки та кількасот особового складу армії РФ.

За словами Андрія Пивовара, символізм цього хліба полягає в наступних образах: білий льон уособлює іскри, що виділяються українською артилерією, чорнослив – обвуглені російські військові, а мускатний горіх – це порох. Таке трактування свого творіння пекар подає у своєму акаунті у Facebook. Також пекар уточнює, що рецепт символічного хліба "Чорнобаївського" зовсім не секретний і творець поділиться ним з усіма бажаючими.

Наразі пекар-ентузіаст Андрій Пивовар займається виробництвом продуктів першої необхідності для постачання ними територіальної оборони та двох госпіталів Києва. Цим він займається за допомогою волонтерів, які раніше спеціальних навичок не мали. Наприклад, у команді Пивовару – його дружина Марина, яка займається текстильним дизайном, Володимир – проектувальник пекарні та Ірина, яка є ландшафтним дизайнером.

Пекар відзначає, що після закінчення війни він продовжить пекти хліб для людей, які ненавидять війну, хочуть миру і люблять свої життя, а поки що його мета – забезпечити для наших захисників достатню кількість смачних булочок, рогаликів та круасанів, щоб підтримати їхній бойовий дух та фізичні сили.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що у Києві зараз працює понад 40 кафе, ресторанів та барів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися