У Києві люди ще залишаються жити в метро (ФОТО)

Про ситуацію розповіли психологи

У Києві на кількох станціях метрополітену ще залишаються жити люди. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на волонтерську групу столичних психологів.

Під час російської збройної агресії столичні психологи об'єдналися у волонтерську групу "Життя триває!" Фахівці залишилися в Києві та допомагають людям вижити під час війни та подолати стресовий стан. За даними організації, зараз на кількох станціях метрополітену залишаються жити люди. Зокрема, на станціях метро "Лук"янівська", "Палац"Україна", "Либідська" та "Голосіївська" живуть по три-чотири людини.

"Руслану, біженцю з Ірпеня, допомогла отримати пенсію з інвалідності у банку, забезпечила взуттям. Наталії — ліки й координати соціальних служб та волонтерів, де вона зможе отримати ВПО та знайти тимчасове житло. Ще одна жінка чекає чоловіка, який її забере. (За словами чергових, чекає давно).З нею будуть працювати психотерапевти", — розповіла психолог Інна Короленко.

Психологи всеукраїнського кол-центру ВАРТОЖИТИ безкоштовно консультують усіх українців, кому тривожно і хто не може впоратись з переживаннями.

Отримати психологічну допомогу можна за телефонами:

5522 – для абонентів lifecell і Vodafone Ukraine. Усі дзвінки безкоштовні.

+38 (093) 170 72 19 – для абонентів Kyivstar. Вартість дзвінків згідно з тарифами оператора.

Графік роботи:

11:00 – 19:00 з понеділка по п'ятницю.

Вихідні дні: субота, неділя, державні свята.

Нагадаємо, у березні у Шевченківському районі Києва внаслідок ворожих обстрілів була пошкоджена станція метро "Лук’янівська", яка працювала тоді лише як укриття. Зараз рух поїздів на зеленій гілці відновлено — від станції "Сирець" до станції "Червоний хутір". Окрім того, у Київському метрополітені повністю відновили рух на червоній лінії підземки. Також повністю працює синя лінія. Поїзди курсують з інтервалом 10-15 хвилин без зупинок на кількох станціях — "Майдан Незалежності", "Хрещатик", "Кловська", "Дніпро" і "Гідропарк". Про зміни в русі в метрополітені постійно інформують.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися