У Славутичі в Ніч пам’яті чорнобильців послабили комендантську годину

Традицію шанування ліквідаторів не відмінятимуть навіть через війну

У Славутичі в Ніч пам’яті загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС послабили комендантську годину. Про це заявив Славутицький міський голова Юрій Фомічев, передають "Коментарі".

Вже тридцять п’ять років поспіль у Славутичі 26 квітня о 00:23 шанують пам'ять загиблих чорнобильців. Цю традицію не відмінятимуть навіть через війну та послаблять на цей час комендантську годину. Щороку містяни збираються біля пам’ятного знаку Героям Чорнобиля.

"Комендантська година залишається в період з 22:00 по п’яту годину ранку, але саме в період Ночі пам’яті вона буде працювати у послабленому режимі. Це означає, що з собою треба мати документи. Їх можуть перевірити. Але це означає, що ви можете прийти і вшанувати пам'ять наших героїв-ліквідаторів саме в 00:23, як ми це робимо зазвичай вже понад 35 років", — прокоментував мер Славутича.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після звільнення від російських окупантів відновлюється інфраструктура на Чорнобильській АЕС та потрібно відновити логістику. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, українські прикордонники показали, які окопи вирили російські окупанти у радіаційній зоні поблизу Чорнобильської атомної електростанції. Це не минулося їм безкарно. Багато окупантів повернулися до РФ зі значною дозою радіації, для деяких вона стала смертельною. Окопи росіян у Чорнобилі можна побачити на відео з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися