Кличко пояснив, чому з поверненням до Києва не треба поспішати

Мер столиці розповів про ситуацію у місті

Київ залишається під загрозою військових атак російських окупантів та ракетних обстрілів, багато підприємств ще не працюють, тому повертатися до столиці зарано. Про це під час телемарафону заявив мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Ми слідкуємо за тим, скільки людей повертається. Зараз приблизно два мільйона 250 тисяч мешканців в нашому місті. Хочу ще раз нагадати: до військових дій в нашому місті ночувало 3,5 мільйони, вдень ця цифра збільшується на мільйон тих, хто приїжджає на роботу в наше місто", — повідомив Кличко.

За його словами, кияни активно повертаються додому, але у столиці досі зберігається небезпека ракетних обстрілів та загострення ситуації.

"Дома завжди краще. Люди намагаються повернутись. Наше завдання, моє ключове завдання, як менеджера столиці, — це безпека кожного з киян. Ми не можемо заборонити повертатись, але ми можемо рекомендувати не поспішати з поверненням", — зазначив мер Києва.

Київський міський голова наголосив, що військові роблять усе, щоб будь-які ракети, що можуть прилітати, були збиті та не втрапляли в будинки.

"На жаль, у нашому місті велика кількість людей загинуло, чотири дитини загинуло внаслідок обстрілів і ракетних атак зі сторони агресора. На сьогодні місто Київ ще небезпечне місто. Не таємниця, що місто Київ був ціллю і ціллю агресора залишається. Я поки що тим, хто хоче повернутись, рекомендую не поспішати", — пояснив заклики до киян Кличко.

Мер Києва додав, що столиця ще не повернулась до стабільного мирного життя: "На сьогодні багато ще блокпостів, багато маршрутів ще не функціонують як до початку війни. Багато ще бізнесу не працює. Якщо у вас є бажання повертатись, будь ласка, не поспішайте".

Нагадаємо, столична влада закликала киян утриматись від відвідування кладовищ на поминальні дні у Києві та на період дії воєнного стану через небезпеку ракетних обстрілів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися