"Борщ", "Реактивні гуси", "Паляниця" та "Імені магістра Йоди": нові назви метро пропонують у Києві

На які назви пропонують перейменування станцій метро

Найпопулярніші варіанти нових назв п’яти станцій метро у Києві визначили під час першого етапу збору пропозицій. Про це розповів керівник столичного метрополітену Віктор Брагінський, передають "Коментарі".

За його словами, свої ідеї подали майже 19 тисяч людей. Для наступного етапу рейтингу перейменування станцій столичного метрополітену визначили найпопулярніші варіанти для кожної зупинки:

"Мінська" — "Варшавська" чи "Вишгородська";

"Героїв Дніпра" — "Героїв Маріуполя" або "Героїв України";

"Дружби народів" — "Ботанічна" чи "Європейська";

"Площа Льва Толстого" — "Площа Василя Стуса" чи "Площа Ліни Костенко";

"Берестейська" — "Бучанська" чи "Варшавська".

Серед пропозицій зустрічалися й досить екзотичні варіанти, зазначив керівник столичного метрополітену Віктор Брагінський.

"Для “Мінської” пропонували назви “Борщ”, “Реактивні гуси” та “Тракторна”. Станцію “Героїв Дніпра” деякі учасники опитування бачили як станцію “Імені Магістра Йоди” або “Пухнастих котиків”. “Берестейську” пропонували перейменувати в “Паляницю”, а “Дружби народів” в “Байрактарську” або “Чорнобаївську”. Серед варіантів для “Героїв Дніпра” була “Червона калина”", — розповів начальник Київського метрополітену. 

У підприємстві повідомили, що другий етап онлайн голосування триватиме до 9 травня. Потім результати опрацюють та направлять до Київської міської ради. Свій висновок також підготує фахова комісія з питань найменувань. Визначити один варіант нової назви для кожної станції метро у Києві можна до 9 травня за лінком.

Нагадаємо, загалом у Києві в рамках процесу дерусифікації до понад чотирьох сотень зросла кількість об'єктів, які необхідно перейменувати. Подробиці — в нашому матеріалі

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві демонтують десятки пам’ятників радянських часів та об’єктів, пов’язаних з Росією та Білоруссю. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися