Переселенцям у Києві нагадали про зміни умов виплат допомоги

Що змінилось з початку травня

З початку травня змінилися умови виплат соціальної допомоги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію мерії столиці.

В мерії Києва нагадали, що соціальна допомога надається переселенцям, які прибули з територій, де тривають активні бойові дії або які перебувають у тимчасовій окупації чи оточенні. Як повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, також допомогу отримуватимуть переселенці, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок бойових дій і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат.

Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення бойових дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні, затверджує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

В мерії столиці також поінформували, що виплата державної допомоги за березень та квітень цього року буде здійснена усім ВПО, відомості про яких включили до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, у Києві завершили реєстрацію людей, які були змушені покинути свої домівки через повномасштабне російське військове вторгнення. За даними мерії, у столиці зареєстровані понад 31,5 тисяч переселенців.

Читайте також, як у Києві переселенка з Донецька рятує бізнес під час війни зайняттями вокалу.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися