Росія в Україні чинить фашизм і нацизм, — Кличко

Мер Києва звернувся до українців у День пам’яті

Світ відзначає День пам’яті, а Україна стікає кров’ю і болем в героїчній боротьбі проти російських окупантів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Сьогодні, коли світ відзначає День пам’яті та згадує жертв і трагедію Другої світової, Україна стікає кров’ю і болем в героїчній боротьбі проти осатанілого загарбника. Бо те, що чинить росія в Україні — це теж фашизм і нацизм. І цей жах може перекинутися на всю Європу", — заявив Кличко.

Мер Києва наголосив, що українці б’ються за не тільки за свою державність і волю, а й за принципи демократії, безпеку і свободу Європи.

"Тому, коли в кожному куточку світу говорять "Ніколи знову", — потрібно згадувати Бучу і Бородянку, Маріуполь і Харків, знищені вщент міста Донбасу, закатованих мирних українців, загиблих дітей і полеглих українських героїв... Бо це відбувається сьогодні! Бо фашизм знову підійняв голову. Час стати всім разом проти зла, смерті і геноциду, які несе росія. Переможе Україна — переможе цивілізований світ!" — наголосив мер Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у відеозверненні президента Володимира Зеленського голова держави заявив, що 8 травня Україна вшановує жертв нацизму та нагадує світу, що 24 лютого слово "ніколи" стерли. Дивіться відеозвернення Зеленського з Бородянки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися