У Пущі-Водиці почали відновлювати обстріляну трамвайну колію (ФОТО)

Як виконують роботи, розповіли в мерії столиці

У Києві в Пущі-Водиці почали відновлювати трамвайну колію, що була пошкоджена внаслідок обстрілів російських окупантів. Подробиці розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передають "Коментарі".

Замість трамвайного маршруту, що з’єднував Пущу-Водицю з рештою Оболонського району Києва, поки що курсує тимчасовий автобусний маршрут 12Т. Трамвайну колію вже обстежили сапери, після цього фахівці комунального підприємства "Київпастранс" розпочали відновлювальні роботи.

Перший заступник мера Києва Микола Поворозник повідомив, що на трамвайній колії у Пущі Водиці мають встановити 250 метрів рейок, два стрілочних переводи та близько 600 шпал. Роботи мають завершити найближчим часом.

Під час наступу російських окупантів на Київ у Пущі-Водиці на дві лінії мінометні міни влучили у трамвайне полотно, а на кінцевій трамвайного маршруту №12 влучив снаряд від РСЗО "Град", що пошкодив колію та знищив трамвайну підстанцію.

"Спеціалісти "Київпастрансу" працюють для якнайшвидшого відновлення улюбленого трамвайного маршруту киян. Бо без сумніву, Пуща-Водицький трамвай – візитівка і один з символів нашого міста", — прокоментував Поворозник.

Цей історичний маршрут пережив дві світові війни, додав перший заступник голови КМДА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Національному комплексі "Експоцентр Україна" (ВДНГ) відкрили простір сімейного відпочинку Kacheli та працюють ще кілька локацій. Деталі — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у столичному парку Співоче поле відкрили сезон сотнями тисяч тюльпанів та іншими весняними квітами. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві кільцева електричка отримала ще зручнішу зупинку на станції Дарниця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися