У Києві розробили план оборони на випадок повторного наступу: подробиці

На випадок повторного наступу ворога військове керівництво розробило план оборони Києва

На сьогоднішній день безпосередньої загрози Києву немає, однак військове керівництво все одно розробляє план оборони, якщо трапиться найгірший сценарій - повторний наступ ворога. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" зробив начальник штабу Київської військової адміністрації Сергій Корнійчук.

"Безпосередньої загрози столиці сьогодні немає. Але враховуючи, що столиця – це великий політичний та економічний центр, Київ завжди буде однією з головних стратегічних цілей противника. Враховуючи це, ми готуємося до найгіршого сценарію - це повторний наступ", - повідомив Корнійчук.

За словами начальника штабу Київської ОВА, військове кервіництво врахувало всі недоліки й прорахунки під час наступу в Київській області на початку війни і розробило план оборони столиці у разі повторної атаки ворога.

"Ставляться завдання як військовим, так і цивільним щодо підготовки до оборони. В цьому плані передбачено форми й способи дій військ, а також підготовки інфраструктури. В тому числі фортифікаційне обладнання рубежів, позицій, починаючи з дальніх підступів до кварталів у центрі міста", - сказав Корнійчук.

Корнійчук не повідомив подробиці через військову таємницю.

Як повідомлялираніше "Коментарі", у Броварах сталася пожежа у багатоповерхівці, є постраждалі. За пів години пожежу вдалося загасити. Постраждалих 1960 та 1957 років народження з діагнозом отруєння чадним газом доставили до Броварської центральної районної лікарні. Причину пожежі встановлюють, інші подробиці поки що невідомі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися