У Києві створять музей сучасного мистецтва Івана Марчука

Відповідний указ про створення музею в Києві підписав президент Володимир Зеленський

У колишній будівлі посольства США в Києві заплановане відкриття музею сучасного мистецтва українського художника Івана Марчука. Як повідомляють "Коментарі", про це свідчить указ президента України Володимира Зеленського.

Будівлю, де буде знаходитися музей, передадуть Міністерству культури. Міністерство має облаштувати там музейно-культурний центр сучасного мистецтва Івана Марчука.

Будівлю майбутнього музею, яка знаходиться в Шевченківському районі Києва на вулиці Володимира Винниченка, 10, наразі відключили від інженерних мереж, і тепер на неї чекає реконструкція. Раніше, із 1992 по 2012 рік, у цій будівлі працювало посольство США.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Броварах сталася пожежа у багатоповерхівці, є постраждалі. За пів години пожежу вдалося загасити. Постраждалих 1960 та 1957 років народження з діагнозом отруєння чадним газом доставили до Броварської центральної районної лікарні. Причину пожежі встановлюють, інші подробиці поки що невідомі.

Також "Коментарі" писали, що в "Укрзалізниці" повідомили, скільки потягами щодня повертається людей до Києва. Щодня до столиці потягами повертається понад 11 тисяч осіб. Усі рейси із західних регіонів України до Києва заповнені на 95%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися