Новий ландшафтний парк створили на озері у Києві

Природна зона знаходиться у Дарницькому районі

У Дарницькому районі Києва природна територія одного з найбільшого у столиці озера "Заплавне" оголошена ландшафтним заказником місцевого значення. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на рішення Київської міської ради.

Одне з найбільших озер Києва займає площу у близько 71 гектари. Оголосити озеро ландшафтним заказником вирішили, щоб унеможливити забудову цього зеленого масиву столиці, зберегти цінні природні комплекси, рідкісні рослини і тварин.

"Територію об'єкту заселює три види амфібій, зокрема зелена ропуха та гостроморда жаба, які охороняються Бернською конвенцією. Ця територія також є місцем гніздування одинадцяти видів птахів, значна кількість яких є рідкісними або зникаючими", – розповів депутат Київради Денис Москаль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столичному парку "Прибережний", розташованому в затоці Берковщина, розквітають дерева та з’являються нові алеї. Дивіться фото, як виглядає ця зона відпочинку у Києві зараз. 

Нагадаємо, у кількох парках Києва вже запрацювали фонтани, але в центрі їх поки що не вмикали. Де відпочити біля водограїв розповів мер столиці Віталій Кличко.

Дивіться також фото, якими квітами та краєвидами Києва зустрічає зараз відвідувачів парк "Наталка" на Оболоні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися