Попередні збитки від війни підрахували в Бучі: що відомо

Процес ще триває, але вже є попередні цифри

У Бучі внаслідок російського воєнного вторгнення пошкоджено понад 1,2 тисячі житлових будинків, а попередня сума збитків оцінюється експертами у майже пів мільярда доларів. Про це розповів Бучанський міський голова Анатолій Федорук, передають "Коментарі".

За інформацією мера Бучі, у Бучанській громаді від обстрілів та бойових дій з російськими окупантами пошкоджено понад 1,3 тисячі будівель, з них понад 1,2 тисячі — житлові. Серед пошкоджених житлових будинків 179 — багатоквартирні.

"Майже половину з них уже обстежили спеціальні комісії, які складають дефектні акти", — повідомив Федорук.

У Бучі 178 обстежених експертами споруд зруйновані неможливо відновити, з них десять багатоповерхівок та 149 приватних житлових будинків. Серед нежитлових пошкоджених будинків 69 — це торгові мережі та інші комерційні приміщення, 29 закладів освіти, дванадцять комунальних об’єктів, дев’ять медичних закладів, п’ять — адміністративні будівлі та релігійні споруди.

Російські окупанти зруйнували в Бучі десять кілометрів водогону, десятки кілометрів ліній електропередач та газогону, розбомбили тягову електростанцію та об'єкти водопостачання. Збитки від воєнного вторгнення російських окупантів у Бучі продовжують рахувати. Фахівці підрахували, що прямі та непрямі втрати попередньо становлять 449 мільйонів доларів.

В Центрі надання адміністративних послуг Бучанської міської ради триває прийом заяв від власників на обстеження пошкодженого майна. Правила оформлення заяв, контакти та графік роботи мер Бучі нагадав на своїй сторінці у Facebook.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бучі для відновлення роботи бізнесу планують збудувати індустріальний парк. Подробиці — в нашому матеріалі.

Смотрите также видео, как в Буче во время визита европейских дипломатов появилась Аллея мира.

Читайте также