На Київ насувається гроза: прогноз погоди на тиждень

Погода буде мінливою із сильним вітром та дощами

У Києві новий тиждень розпочнеться з сонячної погоди, але синоптики прогнозують грози, дощ та шквальний вітер. Про це інформують в Українському гідрометцентрі, повідомляють "Коментарі".

За прогнозами синоптиків, у Києві вночі у понеділок, 16 травня, та протягом тижня вночі температура повітря коливатиметься від 7 до 9 градусів тепла. Вдень 16 травня у столиці буде сонячна погода без опадів. Повітря прогріється до 20 градусів зі знаком плюс. Вдень та вночі можливі пориви вітру зі швидкістю від 5 до 10 метрів на секунду.

У вівторок, 17 травня, вдень у Києві синоптики прогнозують дощі із грозами. Температура повітря коливатиметься від 17 до 19 градусів тепла. Наступного дня, у середу, 18 травня, в столиці прогнозують похолодання та невеличкий дощ. Температура повітря вдень від 12 до 14 градусів зі знаком плюс.

Дощитиме у Києві й вночі у четвер, 19 травня, окрім того синоптики попереджають про шквальний вітер зі швидкістю від 7 до 12 метрів на секунду. Проте вдень потеплішає до 17 градусів та опадів не прогнозують. Сонячна погода з потеплінням збережеться у столиці у п’ятницю, 20 травня. Повітря прогріється до 20 градусів тепла, але протягом ночі та вдень — шквальний вітер.

Нагадаємо, цього тижня у Києві десятки рятувальників ліквідовували наслідки негоди — у столиці повалені вітром дерева потрощили кілька автомобілів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві внаслідок негоди зламані понад 70 дерев та ще 230 — пошкоджено. Найбільше під час грози постраждали Святошинський та Солом’янський райони столиці. У пам’ятки природи — 400-річної липи Петра Могили відламано частину стовбура, але це дерево можна зберегти.

Джерело: https://meteo.gov.ua/ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися