На підтримку героїв Маріуполя у Києві намалювали мурал

Патріотичне графіті з’явилося поблизу однієї зі станцій метро

У Києві з’явилося графіті на підтримку героїчних захисників Маріуполя, які зараз знаходяться у блокаді на "Азовсталі" під постійними обстрілами окупантів із усіх видів зброї, навіть забороненої. Як виглядає мурал, показали в ефірі телеканалу "Київ", передають "Коментарі".

Патріотичне графіті на підтримку "азовців" намалювали поблизу станції метро "Святошин". Композиція складається з двох слів "Азов" і "Сталь". Напис виконаних у кольорах полку "Азов" — жовтий, синій, чорний. Між цими двома словами волонтери намалюють емблему полку "Азов". Роботи вже тривають три дні та напис поки що не закінчили.

Волонтери, які малюють мурал на підтримку полку "Азов" у Києві займаються допомогою українським військовим та їхнім родинам, як у тилу, так і на передовій.

"Це графіті покликано для того, щоб привернути увагу світової спільноти до "Азову". Полк "Азов" боронить Маріуполь вже 80 діб, незважаючи на те, що вони знаходяться у повному оточенні. Російська армія переважає у кількості й у техніці у понад десять разів. Росіяни скинули туди найбоєздатніші свої військові підрозділи", — зазначила волонтерка.

Російські окупанти застосовують заборонену зброю, зокрема, по "Азовсталі" застосували фосфорні снаряди, що мають температуру горіння у понад дві тисячі градусів та їх майже неможливо загасити.

"Це нелюдські умови зараз на території заводу "Азовсталь". Там перебувають також цивільні люди, там перебувають діти, там перебувають поранені. Росіяни цілеспрямовано обстрілюють там наших людей, блокуючи абсолютно усі поставки до них. Наші люди там не мають ані ліків, ані їжі", — розповіла волонтерка.

Дівчина наголосила, що світова спільнота має зрозуміти, що якщо у війні з російськими окупантами не вистоїть Україна, не вистоїть й увесь світ. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна знову одержала перемогу на "Євробаченні". Гурт Kalush Orchestra посів перше місце і приніс третю в історії перемогу України в Євробаченні. Наприкінці свого виступу лідер Kalush Orchestra Олег Псюк закликав Європу і світ допомогти врятувати Маріуполь та "Азовсталь". 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися