Мер Борисполя розповів про затримку соціальних виплат

Що кажуть в Київській обласній раді

Ситуація із затримками соціальних виплат склалася не лише у Борисполі, а й по Київській області. Про це у відеозверненні розповів Бориспільський міський голова Володимир Борисенко, передають "Коментарі".

Усі соціальні виплати фінансуються з державного бюджету, а не з місцевого, зазначив мер Борисполя. Тож місцева влада важелів впливу на прискорення виплат немає.

"Жодні платежі не виплачуються, навіть захищені статті. Заробітна плата — не виплачується. Є затримка з усім. Виплати на дітей, соціальні виплати ідуть з затримкою. Вони мали бути ще на початку місяця, їх нема, але вони будуть", — сказав Борисенко.

За його словами, через війну з російськими окупантами у країні дуже важка ситуація в економіці. Зокрема, місцевий бюджет Борисполя вже недоотримує понад 20 мільйонів гривень.

"Мав розмову в обласній державній адміністрації. Спілкувався з обласним казначейством. Вони (виплати, — прим. Ред.) будуть. Тому будемо чекати. Ситуація в країні складна. Ми сильні. Ми зможемо. Будемо один одному допомагати", — підкреслив мер Борисполя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що між Києвом та Борисполем зросли ціни на проїзд не тільки через нестачу пального, а й через те, що на маршруті немає комунального транспорту. Київська обласна влада погодила підвищення цін приватним перевізникам через неможливість компенсувати різницю з бюджету. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися