Стало відомо, які продукти подешевшали в Київській області

Цінова політика у Київській області

У квітні 2024 року по Київській області (без м. Києва) ціни на споживчому ринку та по Україні порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,2%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління статистики у Київській області.

На споживчому ринку ціни на харчові продукти та безалкогольні напої у квітні в області знизилися на 0,1%. Найбільше подешевшали яйця та сало на 14,3% та 5,1% відповідно. На фрукти, продукти переробки зернових, овочі, молоко, рис за вказаний період подешевшали на 1,5–0,2%. 

Водночас на 3,0% та 2,1% зросла вартість яловичини та м’яса птиці, на 1,3–0,4% подорожчали масло, сметана, хліб, макаронні вироби, свинина, сир, соняшникова олія, безалкогольні напої.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,3%, це, на думку аналітиків, пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,3%.

Одяг і взуття подорожчали на 1,8%, у тому числі взуття – на 2,5%, одяг – на 1,0%. Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1,6% відбулося в першу чергу за рахунок підвищення цін на фармацевтичну продукцію на 2,3%.

Ціни на транспорт зросли на 2,2% в основному через подорожчання палива та мастил на 3,1%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що споживчі ціни у квітні 2024 року у Києві залишилися на рівні березня поточного року (у цілому по Україні –  зросли на 0,2 %), з початку року – зросли на 2,6 % (у цілому по Україні – на 1,4 %).

Які продукти у Києві подешевшали найбільше - читайте за посиланням.

Також читайте про небезпеку вживання деяких харчових продуктів




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися