У Києві через гострий дефіцит спеціалістів анонсовані зміни в роботі громадського транспорту

Які вакансії актуальні у столичному метрополітені

У КП “Київський метрополітен” спостерігається гострий дефіцит фахівців робітничих професій - уже відкрито майже 300 вакансій. У Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації. 

Серед актуальних вакансій: 

  • машиністів електропоїздів – 83 вакансії, 

  • електромеханіків – 48,

  • токарів і слюсарів за відповідними напрямами – 161. 

На компідприємстві пояснили, що причиною збільшення кількості вакансій є частково вимушена міграція, специфіка професій і мобілізаційна робота у зв’язку з воєнним станом. “Зокрема, близько 7% метрополітенівців нині перебувають у лавах ЗСУ, і їхня кількість постійно збільшується”, - йдеться у повідомленні. 

На компідприємстві зазначили, що постійно проводять посилену кадрову роботу із залучення фахівців, однак підготовка та адаптація деяких професій потребує довготривалого спеціального навчання. Приміром, машиніст електропоїзда, до моменту його самостійної роботи на лінії, навчається понад 12 місяців.

“Враховуючи поточну кадрову ситуацію, найближчим часом будуть змінені графіки руху поїздів на всіх лініях підземки. Інтервали між поїздами будуть збільшені орієнтовно на одну хвилину в між “пік” та на 45 секунд у “пікові” години”, - анонсували зміни в роботі метро. 

Також нагадали, що станції столичної підземки є спорудами подвійного призначення та використовуються цілодобово як укриття під час повітряних тривог. “Для надійної та безперебійної роботи складного комплексу інженерних мереж і конструкцій працюють сотні висококваліфікованих фахівців, оперативно замінити яких немає змоги”, - зазначили у КП “Київський метрополітен”.

Ознайомитися з переліком актуальних вакансій можна за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як мобілізація вплинула на економіку України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися