Історичні будівлі у Києві: що ховають за банерами реклами

Кияни закликають владу прибрати полотна-ширми з історичних будівель

Активісти закликають зняти рекламні та інші банери з фасадів історичних будівель Києва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної спільноти “Цегла” та відповідну електронну петицію до Київської міської ради.  

У спільності зазначають, що найчастіше, “ширму” з рекламним банером використовують, щоб занедбати історичну будівлю або просто її розібрати. "Особливо винахідливі забудовники просто малюють історичний фасад на місці вже зруйнованої памʼятки", - йдеться у повідомленні.

З відповідним проханням звернувся до столичної влади Дмитро Анатолійович Перов, зареєструвавши відповідну електронну петицію. Свою позицію він пояснює тим, що великі рекламні банери на всю висоту будівлі псують візуальне сприйняття вулиці та оточуючої історичної забудови. “А кривонамальовані на будівельній сітці фасади історичних споруд - відсилають нас до зовсім чужої для нас нині традиції “потьомкінскіх дєрєвєнь”, - пояснює він. 

Він також нагадав, що 6 квітня 2024 року сильний вітер зірвав фрагмент такої завіси на Андріївському узвозі, 24. “Як виявилося - на місці будинку Всеволода Тарнавського, 1870 року, що був закритий від очей перехожих начебто для проведення ремонту - тепер сучасна новобудова. Водночас вже не перший місяць ведуться роботи з демонтажу ще однієї пам'ятки архітектури, цього разу - на вул. Хрещатик, 48. Розбирання об'єкта культурної спадщини прикриває величезна реклама одного з виробників мобільних телефонів”, - йдеться у петиції.

Автор закликав міську владу прибрати із середмістя величезні полотна-ширми, “за якими незаконно відбувається демонтаж історичних та культурних пам’яток столиці”.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що новозбудована рекреаційна зона у Києві не витримала випробування першими сильними дощами. Що сталося, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися