Мешканців одного з житлових масивів Києва просять не користуватися водопровідною водою

Що сталося в одному з житлових масивів столиці

У “Київводоканалі” попередили про проведення профілактичних робіт, у зв'язку з якими просять деякий час не використовувати водопровідну воду, повідомляє портал "Коментарі".

“З 21:00 5 червня по 07:00 6 червня “Київводоканал” проводитиме планову профілактичну промивку мереж житлового масиву "Троєщина" (5, 6 мікрорайони)”, - йдеться у повідомленні компанії.

Профілактичні роботи проведуть вночі, щоб, за інформацією компанії, не створювати незручності мешканцям. “Упродовж часу виконання робіт “Київводоканал” не рекомендує користуватися водою з крана для приготування їжі та санітарно-гігієнічних потреб”, - наголосили в компанії.

Також споживачам порадили - після завершення профілактичних заходів перед застосуванням воду з крана потрібно спустити. Користуватися водою цілком безпечно, якщо візуально вона прозора та не має стороннього запаху.

Нагадаємо, що у Києві з 1997 року почали подавати у бювети “живу” артезіанську воду. Вона подається до бюветів із глибини 90-337 м без обробки будь-якими хімічними реагентами. Також в мережу Київського міського водопроводу кілька сотень свердловин подають артезіанську воду. Вона змішується з очищеною та хлорованою водою з Дніпра та Десни та подається у водопровідні крани киян. В загальному об’ємі водопровідної води м. Києва артезіанська вода становить 15-20%. Детальніше про якість водопровідної води у столиці читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у деяких громадах Київської області відключатимуть воду. Ознайомитися з адресами, де не буде води, можна за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися