У “Київводоканалі” відмовилися повідомити, чи буде вода у квартирах киян у випадку блекауту

Питання надання послуг мешканцям Києва під грифом “секретно”

Ситуація в енергосистемі України складна, однак фахівці попереджають, що проблеми з електропостачанням загостряться у липні. Про блекаути поки не йдеться, однак прогнози на осінь та зиму не оптимістичні. Експерти не виключають, що без світла містяни будуть можливо 10, а можливо і 20 годин поспіль. Уже зараз обмеження електропостачання у Києві триваліші, ніж в інших регіонах. 

Портал "Коментарі" надіслав офіційний запит у “Київводоканал” з проханням розповісти, чи буде холодна вода у квартирах киян у випадку блекаутів та чи не позначаться тривалі відключення на якості води. У компанії відмовилися повідомляти про підготовку до роботи в умовах можливих блекаутів, посилаючись на відповідні закони України.

“Поширення інформації щодо об'єктів критичної інфраструктури може призвести до порушень у сфері надання життєво важливих послуг та відповідно до негативних наслідків для національної безпеки України”, - серед іншого йдеться в офіційній відповіді.

Також у компанії наголосили, що у період воєнного стану згідно з положеннями Закону України “Про критичну інфраструктуру” та ПрАТ “АК “Київводоканал” зобов'язано вживати заходів, спрямованих на стабільне функціонування та захист об'єктів критичної інфраструктури, що забезпечують життєдіяльність міста Києва та деяких населених пунктів Київської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у “Київводоканалі” попередили про проведення профілактичних робіт, у зв'язку з якими просять деякий час не використовувати водопровідну воду. Де та коли будуть проводити роботи, читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися