У громаді на Київщині скаржаться на вуличне освітлення: що вирішила влада

Що обурило мешканців громади на Київщині у період стабілізаційних обмежень електропостачання

У Тетіївській міській раді відповіли на одне з найпоширеніших питань, які турбують жителів громади, повідомляє портал "Коментарі".

Мешканці громаді зверталися до місцевої влади з проханням пояснити - чому вночі працює вуличне освітлення, а тим часом побутовим споживачам обмежують електропостачання.

picture

“Ми хочемо пояснити ситуацію з вуличним освітленням. Через технічні особливості, коли вимикається електроенергія, відбувається стрибок напруги, який автоматично вмикає вуличне освітлення. Можна побачити, що після того, як відключається світло, а потім, коли воно з'являється, на вулицях громади видно, як починають горіти вуличні ліхтарі”, - пояснили в міській раді.

Також влада громади повідомила, що днями відбулися консультації з представниками ДТЕК. У результаті обговорення питання були досягнуті наступні домовленості - вуличне освітлення буде вимикатися у випадках, коли це необхідно для економії енергії та стабілізації електропостачання.

Варто зазначити, що у деяких громадах вирішили значно обмежити вуличне освітлення у зв'язку зі складною ситуацією в енергомережі України. Ознайомитися детальніше з рішеннями Київської ОВА у питанні економії електроенергії, можна за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що деякі обмеження щодо вуличного освітлення діють і в столиці України. Як зменшують інтенсивність освітлення вулиць Києва читайте тут.

Обмеження ввели й на залізничних вокзалах у Києві та деяких обласних центрах України. Як вирішили економити енергоресурс в “Укрзалізниці”, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися