Екологи звинуватили столичне компідприємство у знищенні природи: подробиці

Про які порушення у столиці повідомили екологи

Київський еколого-культурний центр заявив про намір домогтися закриття КП "Плесо". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КЕКЦ. Екологи називають компідприємство “корупційним та антиекологічним анклавом”. 

КЕКЦ зауважив, що Київ другий рік поспіль займає найнижчі позиції у міжнародному дослідженні щодо якості життя у містах світу. Детальніше про це читайте за посиланням.

“Одним із найважливіших показників рейтингу є стан навколишнього середовища. Але саме з ним київська влада вже давно веде запеклу боротьбу. Причому для цієї боротьби вона створила кілька спецКП, які спеціалізуються на знищенні природи Києва.  Одне з найбільш показових – КП "Плесо", - зазначили в центрі.

Також “злочинною дією КП "Плесо" назвали “знищення Оболонського заповідного острова”. “Наразі ми передали скаргу до прокуратури, де ставимо питання про залучення його керівництва до кримінальної відповідальності. Крім цього можна згадати й про бездіяльність КП "Плесо" щодо озера Синє на Виноградарі, яке загинуло через безвідповідальність і некомпетентність його керівництва”, - йдеться у повідомленні центру.

Екологи переконані, що у нормальній європейській країні за такі дії у відповідальних осіб “запитали б по всій суворості (як, ціле озеро в місті пропало!), а в нас київська влада вдає, що це його не стосується”.

Загалом, у Києві, за даними професора В.Вишневського, залишилося близько 200 озер та близько 100 ставків. “За нашими дослідженнями кожне третє озеро в Києві частково забудовано, на кожне друге робили замах забудовники, понад 40 водойм знищено. “Плесо”  практично нічого не робить для їх захисту.  Головна мета “Плесо”, як  бачать кияни - це “рубати бабло" на так званому "облагородженні" або гламуризації”, - переконані екологи. 

У центрі зазначили, що мають намір домогтися не тільки закриття КП "Плесо", а й порушення кримінальної справи проти гендиректора компідприємства. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що острів Оболонський не витримав випробування першими сильними дощами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися