У Київській області запроваджують додаткові обмеження: подробиці

У громаді на Київщині обмежили проїзд

У зв'язку з підвищенням температури повітря вдаються до запровадження деяких обмежень. Йдеться про рух великовагового транспорту. Відповідне обмеження ввели в передмісті Києва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Гостомельської селищної військової адміністрації.

“З метою збереження автомобільних доріг на період аномальних підвищень температури повітря з 1 липня 2024 року тимчасово введено сезонне обмеження для руху великовагового транспорту”, - поясни у селищній раді. 

Проїзд вантажівкам забороняють при температурних показниках повітря більше +28 градусів за Цельсієм. “Заборона стосується транспорту фактичною масою понад 24 тонн і навантаженням на вісь понад 7 тонн. Обмеження застосовується з 7:00 до 22:00 щоденно”, - уточнили у селищній раді.

Також в адміністрації населеного пункту зазначили, що водії можуть перечекати спекотний період на майданчиках для тимчасової стоянки в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Однак такі обмеження діють не для всіх вантажівок. “Обмеження не застосовуються для транспортних засобів, які використовуються для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, військових вантажів, товарів подвійного призначення або майна, що використовується для потреб оборони та інше”, - зазначили у селищній раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що обмеження на проїзд великовагового автотранспорту у зв’язку зі спекою ввели в Києві.


Читайте также