Нові обмеження ввели у Києві: подробиці

Обмеження стосуються продажу харчових продуктів

У столиці тимчасово заборонили торгівлю швидкопсувними продуктами на ярмарках. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві. 

Тимчасово припинили продаж швидкопсувних продуктів з 3 липня 2024 року. Мова йде про свіже мʼясо, мʼясопродукти, ковбасні вироби, живу та свіжоморожену рибу, морепродукти, молоко, молочну продукцію, яйця птиці, кондитерські вироби з кремом тощо.

“Враховуючи зростання середньодобової температури навколишнього середовища, з метою недопущення надзвичайних ситуацій та запобігання виникнення спалахів захворювань, наполягаємо на прийнятті рішення про тимчасове припинення реалізації швидкопсувних продуктів на ярмарках”, - зазначив заступник начальника управління  Держпродспоживслужби в м.Києві Анатолій Токайчук.

При проведенні моніторингу не встановлено фактів продажу таких харчових продуктів на ярмарках.

“Персональну відповідальність за допущення реалізації такої продукції на ярмарках покладено на голів районних в місті Києві державних адміністрацій та керівників комунальних підприємств - організаторів ярмарків”, - зазначається у повідомленні.
Також в управлінні уточнили, що у разі зниження температури повітря буде відновлено реалізацію харчових продуктів, що швидко псуються.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мережу підпільних цехів поліцейські викрили у Київській та Миколаївській областях. У ході розслідування було вилучено фальсифікат на три мільйони гривень. Як продукти фальсифікували детальніше можна дізнатися за посиланням


Читайте также