Нові автомобілі для поліції, а не для фронту: як військові оцінюють забезпечення армії

Армія не забезпечена важливою технікою

Новенькі спеціалізовані автомобілі помічають у великих містах України. Однак автівки не для фронту, де кожна одиниця техніки - порятунок життя військових, а для тилових міст. Колишній Народний депутат України, військовослужбовець в ЗСУ Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook поділився своїми спостереженнями та розповів про ситуацію з технікою на фронті, повідомляє портал “Коментарі”.

“З весни цього року спостерігаю у найбільших містах чудові новенькі пікапи у поліції. Натомість немає жодної інформації про те, щоб Міноборони закупило пікапи для армії, де це є машина номер один за затребуваністю. Солдати їздять на волонтерських корчах”, - зазначив він. І додав, що сам не проти того, щоб поліція була гарно забезпечена, але виникає питання, чому нині не забезпечена настільки очевидним засобом армія?

“У моєму підрозділі, зовсім не маленькому, і з уже підтвердженими успішними операціями, 0 (нуль) машин від держави. Працюємо особистим та волонтерським, 50 на 50. З відповідними наслідками - дизель отримати на недержавну машину ще той квест. Війна своїм коштом, до якої ми так звикли з 14-го.

У березні Міноборони оголосило тендер на 150+ пікапів для ЗСУ. Знаєте, коли планують за цим тендером закупку? У 2025 році!”, - написав він. Потім додав, що ймовірно влітку 2024 року від Міноборони буде перша поставка пікапів, 150 штук.

Портал “Коментарі” поцікавився у столичної поліції, скільки автомобілів вони отримали протягом 2023-2024 років та що сталося з транспортом. 

Так, за даними ГУНП у м. Києві, від початку 2024 року отримали від Національної поліції України 38 одиниць нових транспортних засобів. У 2023 році ГУНП у м. Києві придбано 16 автомобілів та 105 автомобілів було передано від Національної поліції України. А скільки автомобілів було пошкоджено, читайте за посиланням.

Читайте также