Власники квартир у центрі столиці “б'ють рекорди”

У “боргових” лідерах власники квартир у центрі столиці

У КП “Київтеплоенерго” розповіли,  мешканці яких будинків найбільше заборгували за спожиті послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, повідомляє портал "Коментарі".

За даними компідприємства, дев’ять багатоповерхових будинків у центрі Києва заборгували майже 3,5 мільйони гривень за опалення і гарячу воду. 

Так, у Печерському районі налічується понад 247 боржників, за якими у власності значиться дві або більше квартир. Кожен зі споживачів має заборгованість за спожиту гарячу воду та опалення більше ніж 25 тисяч гривень. 

У житловому будинку на бульв. Лесі Українки, 23 (Печерський район) боржниками за опалення є 89% власників квартир. Загальна заборгованість мешканців будинку станом на 1 липня – 1,6 мільйона гривень.

У житловому будинку на вул. Січових Стрільців, 50-52А (Шевченківський район), боржниками за опалення є 59% власників квартир. Загальна заборгованість мешканців будинку станом на 1 липня складає 1,3 мільйона гривень.

У КП зазначили, що за опалювальний сезон 2023-2024 років борги споживачів столиці збільшилися на 800 мільйонів гривень або на 13%. При цьому основну частину заборгували 16% домогосподарств.

Також у комунальному підприємстві повідомили, що до боржників застосували штрафні санкції, які відображені у квитанціях за червень. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що компанії-постачальники послуги централізованого опалення у Києві заявили про намір переглянути тарифи. Яку вартість централізованого опалення планують встановити та якими будуть тарифи для населення, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися