Правила змінилися: без яких документів чоловіків не випустять за кордон

Хто та як може перетинати державний кордон з 17 липня

У середу, 17 липня правила перетину державного кордону для військовозобов'язаних змінилися. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

При перетині державного кордону на виїзд прикордонники будуть дотримуватися 17 пункту постанови Кабінету Міністрів № 560 від 16 травня 2024 року.

Уряд визначив, що прикордонники повинні: 

  • перевіряти військово-облікові документи у громадян віком від 18 до 60 років. Цей документ можна пред’явити в електронному форматі разом з паспортом;

  • відмовляти у виїзді за кордон якщо у військовозобов'язаного немає військового документ.

Представники Державної прикордонної служби можуть заборонити перетин кордону особам, які перебувають у розшуку ТЦК. Також дозволяється затримання з урахуванням поточної мобілізації в Україні.

При цьому залишаються без змін категорії осіб, яким дозволено виїзд з України згідно з Правилами перетину кордону громадянами України. Військовозобов'язаним, які мають відстрочку від мобілізації, потрібно дотримуватись наступних правил:

  • мати при собі військово-обліковий документ, у якому зазначено право на відстрочку або виключення з обліку через стан здоров’я;

  • якщо інформація про відстрочку або виключення міститься в іншому документі, його слід показати ДПСУ – у спеціальній довідці, оформленій згідно з додатком 6 порядку призову громадян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як військовозобов'язані можуть оновити військово-облікові дані з 17 липня та які майданчики для оновлення закрили.

Читайте также