У Київській області перевіряють магазини: що контролюють (ФОТО)

Як оператори ринку мають забезпечувати належну якість продуктів

У зв'язку з частими та тривалими обмеженнями електропостачання виникає загроза псування харчових продуктів. У Київській області фахівці перевіряють умови продажу харчових продуктів, особливо у питанні дотримання необхідного температурного режиму. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області. 

Інспектори провели роз’яснювальну роботу серед операторів ринку щодо дотримання ними температурних режимів під час обігу харчових продуктів. Рейди проводять з метою недопущення виникнення харчових токсикоінфекцій у людей, поява яких може бути спричинена перебоями в електропостачанні, та як наслідок відсутності в деяких торгівельних мережах альтернативних джерел електроживлення холодильного обладнання. 

“Операторам ринку з виробництва та обігу харчових продуктів наголошено на необхідності забезпечення належного температурного режиму під час зберігання харчових продуктів, продовольчої сировини, необхідності використовувати альтернативні засоби електроенергії (бензинові або дизельні генератори, сонячні (акумуляторні) батареї, портативні електростанції тощо) та адаптувати роботу підприємства до графіків відключень електроенергії”, - повідомили в управлінні.

У Держпродспоживслужбі наголосили, що відповідно до чинного законодавства оператор ринку має забезпечувати належний температурний режим, який не повинен перериватися. “Виключення щодо дотримання температурного режиму, який унеможливлює розмноження мікроорганізмів, формування токсинів, можливе протягом обмеженого періоду часу в процесі підготовки харчового продукту до перевезення, зберігання, продажу, сервірування харчових продуктів за умови, якщо це не спричиняє ризик здоров’ю споживачів”, - уточнили в головному управлінні.

Спеціалісти порекомендували операторам ринку провести необхідну підготовку, щоб забезпечити належну якість харчових продуктів: 

  • розробити план заходів та інструкції на випадок відключення електроенергії;

  • провести навчання персоналу щодо забезпечення належних умов зберігання харчових продуктів, визначених виробником;

  • переглянути процедури вилучення та відкликання невідповідної продукції та шляхи її утилізації;

  • розробити додаткові заходи з метою забезпечення належних і стабільних умов виробництва та зберігання харчових продуктів;

  • при виробництві та обігу харчових продуктів посилити контроль за дотриманням умов зберігання (температури, часу зберігання).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області перевірили виїзну торгівлю. Які порушення виявили, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися