У столиці перевірили якість води на пляжах: результати загрозливі

Яку загрозу несе вода на столичних пляжах

У Києві провели перевірку якості води на міських пляжах - проби води проаналізували з 15 пляжів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

Так, минулого тижня перевірили такі столичні пляжі: “Золотий”, “Передмістна Слобідка”, “Чорторий”, “Наталка”, “Центральний”, “Молодіжний”, “Дитячий”, “Венеція”, “Веселка”, “Галерний”, “Тельбін”, “Райдуга”, “Троєщина”, “Вербний”, “Пуща-Водиця”.

“За результатами санітарно-мікробіологічних і санітарно-хімічних досліджень проби води на перелічених пляжах не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, а отже купатися на них заборонено”, - повідомили у Департаменті.

Також спеціалісти пояснили, що індекс ЛКП (лактопозитивна кишкова паличка) у пробах води свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойм. Варто пам'ятати, що кишкова паличка найактивніше розмножується у водоймах у спеку та після рясних опадів. “У разі потрапляння в організм кишкова паличка може викликати кишкові інфекції (найчастіші симптоми: нудота й діарея), запалення сечовивідних шляхів, статевих органів і важчі захворювання”, - попередили в Департаменті.

У разі виявлення наступних симптомів гострої кишкової інфекції потрібно негайно звернутися до лікаря:

  • сухість у роті та горлі;

  • підвищена температура, що супроводжується діареєю і блювотою;

  • переймоподібні болі в животі;

  • незначне сечовипускання або його відсутність.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві у 2024 році діють суттєві обмеження щодо відпочинку.


Читайте также