Голова НКРЕКП спрогнозував, як киянам відключатимуть світло взимку

Дефіцит електроенергії взимку залежить від температури

Взимку ситуація з дефіцитом електроенергії буде схожою до липневих реалій. Тож світло, приміром, в Києві, взимку будуть обмежувати приблизно так, як і в липні. Таку думку висловив голова НКРЕКП Валерій Тарасюк в інтерв’ю українській редакцій Forbes.

За його словами, дефіцит електроенергії в енергосистемі України восени може бути невеликим, але взимку нестача енергоресурсу збільшиться, а обсяги стабілізаційних відключень можуть бути порівняними із ситуацією у липні.

Видання зазначило, що у липні в Україні майже щодня одночасно діяли три-чотири черги відключень електроенергії, у Києві подекуди світла могло не бути по 18 годин на добу. Валерій Тарасюк нагадав, що на вересень-жовтень традиційно припадає період найменшого споживання електроенергії, тому відключень світла у певні періоди протягом цього проміжку часу може і не бути.

Водночас за його словами, липень за рівнем споживання електроенергії можна порівнювати із зимовими місяцями. Очільник НКРЕКП вважає, що Україна вже пройшла репетицію одного з найгірших сценаріїв.

"Важко спрогнозувати, яким буде дефіцит. Невідомо, наскільки холодною буде зима, скільки додаткової потужності вдасться добудувати та чи будуть і якими обстріли енергетики", – додав голова регулятора.

Нагадаємо, що в березня 2024 року ворожі війська завдали значних руйнувань енергетичній системі України. Через масовані обстріли та влучання було застосовано стабілізаційні обмеження електропостачання

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ДТЕК показали, як виглядають потужності після обстрілів та дали пораду українцям взимку розраховувати виключно на себе.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися