У Київській області зростуть тарифи на воду: нові ціни

Нові тарифи на воду планують встановити з 1 вересня

У Київській області поступово переглядають тарифи на ЖКП. В Україні продовжує діяти мораторій на підвищення тарифів на деякі комунальні послуги, однак він не поширюється на послуги електро-, водопостачання та водовідведення. У Білогородській територіальній громаді повідомили про підвищення тарифів на постачання та відведення води, інформує портал "Коментарі".

Нові тарифи встановило КП “Святопетрівське”. Зазначається, що тарифи переглянули у сторону збільшення для всіх категорій споживачів. Причинами такого рішення назвали: 

  • зростання вартості електроенергії за 1 кВт на 48%,

  • зростання вартості послуг КП “Вишнівськводоканал”, який забезпечує надання послуг КП “Святопетрівське” з водовідведення за один кубічний метр на 123,26%.

“Коригування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування підприємства, зокрема, для здійснення розрахунків за електроенергію, централізоване водовідведення та забезпечення споживачів якісними послугами та питною водою”, - пояснили у комунальному підприємстві.

Так, з 1 вересня планують встановити наступні тарифи:


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що “Київводоканал” не може забезпечувати киян якісною та безпечною питною водою. За даними підприємства, вода річки Десна у районі міста Києва протягом останніх років має високу забрудненість органічними сполуками (гуміновими та фульвокислотами), залізом, марганцем (в окремі періоди року). А наявні потужності очищення та знезараження води не можуть повністю видалити надлишкові речовини. 

Детальніше про ситуацію з водою у столиці, читайте за посиланням.


Читайте также