В НБУ пояснили необхідність закупівлі захисних шоломів на 500 тисяч гривень

Нацбанк планує закупити 90 шоломів для екіпірування працівників

Національний банк України наприкінці липня оголосив тендер на придбання захисних шоломів. Портал "Коментарі" направив офіційний запит до НБУ з проханням обґрунтувати закупівлю.

У держрегулятора пояснили, що купують захисні шоломи для забезпечення працівників. Відповідний захист потрібний працівникам, які, відповідно до своїх функціональних обов’язків, здійснюють фізичну охорону об’єктів, валютних і матеріальних цінностей, що зберігаються на цих об’єктах, спеціальних вантажів під час їх перевезення, забезпечення їх надійної схоронності та захисту від можливих злочинних посягань.

За протоколом працівники, які виконують вказані функції, мають екіпіруватись бронежилетом та захисним шоломом. 

“Захисні шоломи повинні відповідати чинним в Україні нормативним документам, які встановлюють вимоги до якості такого товару, та підтверджуватися копією сертифіката відповідності вимогам державного стандарту щодо індивідуальних засобів захисту”, - уточнили в НБУ.

У Національному банку підтвердили, що планують закупити 90 захисних шоломів. Сума очікуваної вартості складає 536 220 гривень.

Нагадаємо, що аукціон планують провести 12 серпня. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Нацбанк оголосив тендер на придбання вентиляторів, прасок, мікрохвильовок, обігрівачів, електрочайників та холодильників.

У НБУ пояснили, що планують частково замінити побутову техніку, яка вийшла з ладу протягом 2021 - 2024 років і вже не підлягає відновленню. Дізнатися детальніше про результати проведення електронних торгів можна за посиланням

Читайте также