Стабільне теплопостачання під питанням: у Києві готуються до найгіршого

Як будуть забезпечувати теплопостачання у столиці

Стабілізаційні відключення світла сьогодні повернули, поки вони не стосуються побутових споживачів. Однак ситуація з електропостачанням взимку буде значно складнішою. Навіть при нетривалих відключеннях світла кияни будуть без опалення. А що буде з теплопостачанням під час тривалих обмежень портал "Коментарі" з'ясував у КП “Київтеплоенерго”. 

Щодо заходів, які вживаються для забезпечення безперервного теплопостачання жителів Києва в разі тривалих відключень світла, у компідприємстві відповіли, що продовжують обладнувати котельні столиці альтернативними джерелами електричної енергії. “Персонал ретельно відпрацював алгоритм розгортання різних за потужністю та технічними характеристиками генераторів. Тому роботу котелень у випадку знеструмлення відновлюють у найкоротші терміни так, щоб клієнт не відчув відсутність послуги”, - запевнили у КП.

На випадок надзвичайних ситуацій КП Київтеплоенерго” готове розгорнути мобільні дизельні котельні. У 2022-2023 роках підприємство закупило 21 відповідну котельню. Їх уже використовували для забезпечення обігріву: 

  • у 2023 році -  корпусів Олександрівської лікарні, 

  • у 2024 році - Міської клінічної лікарні № 2 та опікового центру у Дніпровському районі.

“Натепер у місті визначено понад 90 критично важливих об’єктів, до яких готові підключатися мобільні котельні. Проте таких установок столиці потрібно більше”, - зазначили у компідприємстві.

Ще 30 мобільних котелень місто отримає від USAID - зараз триває процес передачі. Також КП розглядає можливості придбання більш потужних мобільних котелень, що дозволить швидко підключати до опалення великі інфраструктурні об’єкти.

Однак крім мобільних джерел живлення на новації у системі теплопостачання столиці розраховувати не варто. Підготовка до опалювального сезону виконується традиційно - проводять гідравлічні випробування тепломереж та усувають пошкодження. Діагностують та ремонтують котли, насосне обладнання тощо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ДТЕК радить українцям взимку розраховувати виключно на себе.  



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися