Відключень світла не уникнути: у ДТЕК вказали, коли повернуть графіки

Коли повернуться та скільки триватимуть відключення світла

Графіки обмеження електропостачання прогнозовано повернуться уже в жовтні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДТЕК.

У компанії прогнозують відсутність графіків приблизно до середини жовтня, якщо не буде нових ворожих атак на енергетичну систему України. Повернутися графіки можуть і за умови аномальної спеки. 

У ДТЕК повідомили, що ситуація в енергетиці дещо покращилась, тож зараз графіків відключень немає. Однак з настанням холодів навантаження на систему збільшиться. Люди почнуть користуватися електроопаленням і будуть більше вмикати світло через те, що взимку коротший світловий день. Тоді "Укренерго" буде вимушено знову вводити обмеження споживання і графіки відключень можуть повернутися.

У ДТЕК додали, що ситуація в енергетиці все ще складна, оскільки енергосистема втратила близько 9 ГВт потужностей під час російських атак. “Швидко відновити все неможливо, тому графіки можуть бути до кінця наступного опалювального сезону. Енергетики роблять усе можливе, щоб люди були постійно зі світло, але варто готуватися до різних сценаріїв”, - наголосили у ДТЕК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що минулого тижня стабілізаційні обмеження повернулися. Світло вимикали в одну чергу для підприємств та бізнесу.

Нагадаємо, що у Києві ситуація в холодний період буде складною - разом зі світлом у деяких будинках не буде опалення. При цьому відтерміновувати початок опалювального сезону у Києві не планують. Він розпочнеться, коли впродовж трьох діб поспіль середньодобова температура становить нижче ніж + 8 градусів. Про причини читайте за посиланням


Читайте также