У багатоквартирних будинках Києва не контролюють якість води

Які компанії мають контролювати якість водопровідної води у будинках

Якість води у столичних будинках завжди викликає чимало питань. Навіть у “Київводоканалі” повідомили, що не можуть повністю очищати та знезаражувати воду. До того ж під час стабілізаційних обмежень електропостачання може погіршуватися якість води. У “Київводоканалі” пояснили, що контролюють якість води до входу до будинку. Портал "Коментарі" з'ясував, які організації повинні контролювати якість води у столичних будинках. 

На офіційний запит порталу “Коментарі” у Департаменті житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради повідомили, що на сьогодні контроль за якістю питної води здійснюється відповідно до вимог Державних санітарних норм та правил "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною" (ДСанПіН 2.2.4-171-10). 

“Якість питної води контролюється на всіх етапах її підготовки, по всьому технологічному ланцюгу: на очисних спорудах, перед подачею у розподільну мережу, на насосних станціях і безпосередньо в розподільній водопровідній мережі”, - зазначили у КМДА. І запевнили, що при цьому спеціалісти дотримуються усіх чинних норм. 

Результати виробничого контролю за якістю питної води щомісячно надаються до Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

У КМДА повідомили, що за стан внутрішньобудинкових мереж водопостачання, відповідно до Закону України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”, відповідальність несуть співвласники багатоквартирного будинку.

“Згідно з наказом Мінрегіону № 219 від 15.08.20218 “Про затвердження Порядку обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води” порядок поширюється на управителів або інших осіб, уповноважених співвласниками багатоквартирного будинку на виконання робіт з технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води, відповідно до укладених договорів”, - зазначили у КМДА. 

При цьому уточнили, що в обслуговуючих житлових організацій відсутні повноваження щодо перевірки якості води у житлових будинках.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у жовтні повернуться графіки відключень світла.

Читайте также