У столиці зменшили кількість датчиків моніторингу стану повітря: причини

Як перевіряють стан повітря в Києві

У Києві демонтували частину датчиків, за допомогою яких проводиться моніторинг стану повітря. У комунальному підприємстві “Київтелесервіс” зазначили, що датчики демонтували тимчасово для проведення технічного обслуговування. Регламентні та технічні роботи проведуть для подальшої ефективної роботи обладнання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КМДА. 

“Водночас контроль стану якості повітря у столиці продовжує забезпечувати мережа із семи високоточних пунктів”, - зазначили у комунальному підприємстві. 

Повідомляється, що роботи з технічного обслуговування індикативних (допоміжних) датчиків триватиме до жовтня включно. Після завершення робіт датчики повернуть на свої місця, і вони відновлять роботу у звичайному режимі.

У КМДА повідомили, що стан атмосферного повітря у Києві моніторять за допомогою мережі із семи високоточних (референтних) пунктів спостережень європейського зразка. Інформацію з пунктів фіксуються щохвилини та, для подальшого аналізу, зберігають на сервері. 

“На додачу до референтних у всіх районах столиці встановили 46 індикативних пунктів, які доповнюють високоточні. Дані з обох видів пунктів моніторингу доступні користувачам застосунку “Київ Цифровий”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Укргідрометцентрі попереджали про погіршення стану повітря у столиці. Дізнатися детальніше про загрозу можна за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на столичних пляжах перевірили якість води. Де небезпечно купатися, читайте тут.


Читайте также