У столиці зменшили кількість датчиків моніторингу стану повітря: причини

Як перевіряють стан повітря в Києві

У Києві демонтували частину датчиків, за допомогою яких проводиться моніторинг стану повітря. У комунальному підприємстві “Київтелесервіс” зазначили, що датчики демонтували тимчасово для проведення технічного обслуговування. Регламентні та технічні роботи проведуть для подальшої ефективної роботи обладнання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КМДА. 

“Водночас контроль стану якості повітря у столиці продовжує забезпечувати мережа із семи високоточних пунктів”, - зазначили у комунальному підприємстві. 

Повідомляється, що роботи з технічного обслуговування індикативних (допоміжних) датчиків триватиме до жовтня включно. Після завершення робіт датчики повернуть на свої місця, і вони відновлять роботу у звичайному режимі.

У КМДА повідомили, що стан атмосферного повітря у Києві моніторять за допомогою мережі із семи високоточних (референтних) пунктів спостережень європейського зразка. Інформацію з пунктів фіксуються щохвилини та, для подальшого аналізу, зберігають на сервері. 

“На додачу до референтних у всіх районах столиці встановили 46 індикативних пунктів, які доповнюють високоточні. Дані з обох видів пунктів моніторингу доступні користувачам застосунку “Київ Цифровий”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Укргідрометцентрі попереджали про погіршення стану повітря у столиці. Дізнатися детальніше про загрозу можна за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на столичних пляжах перевірили якість води. Де небезпечно купатися, читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися