У Київській області дорожчають продукти: як змінилися ціни у липні

Ціни на деякі продукти значно знизилися

У Київській області у липні ціни на споживчому ринку порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,2% (дані вказані без урахування цінових тенденцій у Києві). При цьому по Києві та по Україні споживчі ціни за місяць не змінилися. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління статистики у Київській області. 

Ціни на харчові продукти та безалкогольні напої у Київській області знизилися на 0,4%. Подешевшали за місяць найбільше овочі та яйця - на 22,0% та 10,2% відповідно. На 1,9–0,7% знизилися ціни на сало, кисломолочну продукцію, свинину, рибу та продукти з риби.

Водночас на 5,2–1,1% подорожчали цукор, хліб, безалкогольні напої, продукти переробки зернових, соняшникова олія, масло, м'ясо птиці, молоко, рис, макаронні вироби, сир. 

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,1%. Це пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 2,5%.

Одяг і взуття подешевшали на 0,9%, зокрема, одяг – на 1,6%, взуття – на 0,1%.

Ціни на транспорт зросли на 0,6% в першу чергу за рахунок подорожчання автомобілів на 1,2%, палива та мастил – на 0,6%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за статистичними даними з початку року споживчі ціни в Києві зросли на 6% (по Україні – на 4,3%). Ціни на харчові продукти та безалкогольні напої на споживчому ринку столиці в липні знизилися на 0,4%. Найбільше (на 22,4% та 14,2%) подешевшали овочі та яйця. Зазначимо, що яйця дешевшають з початку року. Як змінилися ціни на продукти, товари та послуги у Києві з початку року, читайте за посиланням.

Читайте также