Стало відомо, коли планують відновити будівництво метро на Виноградар

Відновлення будівництва метро на Виноградар

У столиці триває підготовка до відновлення будівництва метро на Виноградар - активні будівельні роботи планують розпочати у жовтні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора.

Він нагадав, що КП “Київський метрополітен” уклало договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар із ТОВ “Група компаній “Автострада”.

За словами посадовця, за умовами договору передоплата робіт не передбачена. Компанія має виконати підрядні роботи власним коштом. І лише після того, як державна експертиза перевірить якість виконаних робіт буде проведена оплата. “Наразі є низка питань щодо фіксування незавершених робіт, передачі будівельних майданчиків та обладнання новому підряднику. Нині триває оформлення всіх дозвільних документів, передбачених законодавством. Після цього, орієнтовно в жовтні, розпочнуться будівельні роботи. Основний об’єм припаде на 2025 рік”, – розповів Руслан Кандибор.

За словами посадовця, уже виконано 30% робіт. І при належному фінансуванні метро на Виноградар вдасться реалізувати за 30 місяців. “При цьому терміни будівництва можуть збільшуватися з огляду на повномасштабну війну, інфляцію та людський фактор. Якщо підрядник відставатиме від строків, до нього застосовуватимуть штрафні санкції”, - уточнив представник КМДА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що продовження будівництва метро на Виноградар коштуватиме майже 14 млрд гривень.

Читайте также