У Києві з'явились 3D-тури зруйнованими та пошкодженими внаслідок війни будівлями

Можна побачити, як виглядають зруйновані через російську агресію будівлі

На туристично-культурному хабі з'явились 3D-тури, під час яких можна подивитися, як зараз виглядають зруйновані й пошкоджені будівлі Києва через війну Росії проти України. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич.

"Важливо зафіксувати воєнні злочини рф та поширювати інформацію. Ворог заплатить, а ми обов'язково все відновимо та переможемо", - заявив Оленич у своєму Телеграм-каналі.

Наразі віртуальні тури доступні на туристично-культурному хабі Києва за посиланням. Всі охочі матимуть змогу побачити, як виглядають зруйновані Росією будинки в Україні завдяки цим турам, навіть не виходячи з дому.

Як повідомляли раніше "Коментарі", киян попереджають про небезпечну погоду у місті: у КМДА висловили застереження. У Києві попереджають мешканців столиці про сильний вітер, зливи й закликають бути обережними.

Також "Коментарі" писали, що Київ підготує власний план відновлення після війни: мер столиці повідомив труднощі. Як зазначив мер Києва, деякі проекти з відновлення інфраструктури, логістики й будівництва ряду об'єктів планується здійснити навіть попри війну. Водночас міський голова наголосив, що наразі є проблеми з виконанням державного бюджету, тому Київ має певні труднощі в доступі до своїх коштів у Держказначействі.

Читайте на порталі "Коментарі": мурал "Джавеліна" у Києві можуть замалювати в перший день після відкриття. Раніше Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій протестувала проти створення муралу "Свята Джавеліна", адже, за їх словами, зображення може образити почуття вірян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися