За межами норми: літо в Києві закінчилося надто швидко

Метеорологічна осінь почалася на два тижні раніше за норму

Геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського повідомляє, що 2 вересня в Києві вже закінчилося метеорологічне літо. Це не вписується у кліматичний стандарт.

За нормою, кияни мали б насолоджуватися літом ще два тижні. Проте середня температура повітря з 2 вересня впала до +15°С та продовжує знижуватися.

Відомо, що найраніше метеорологічне літо у столиці закінчилося 25 серпня в 1993 році, а найдовше довелося чекати осені в 2020 році – до середини жовтня.

Геофізична обсерваторія зазначає, що літо в цьому році почалося 25 травня і закінчилося рівно через сто діб - 1 вересня.

Варто зазначити, що синоптики назвали серпень цього року одним із найбільш спекотних за весь час спостережень.

Нагадаємо: у Київській області різко зросла статистика захворюваності на COVID-19. З 5 до 11 вересня на Київщині підтвердили майже 900 випадків захворювання. Пресслужба КОВА повідомляє, що захворюваність на 42,3% більше, ніж на минулому тижні.

Також читайте на сайті "Коментарі": у Київській області відкриється виставка, присвячена політв’язням. Ціль проєкту - розповісти про громадян України, що зараз знаходяться за ґратами в Білорусі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися