На Київщині запрацює Центр комунікації з медичних питань

Яку допомогу надаватимуть населенню

У Фастові анонсували початок роботи Центру комунікації з медичних питань для населення. Про це розповіли у Фастівській міській раді, передають "Коментарі".

Комунальний заклад Фастівської міської ради "Фастівський центр комунікації з медичних питань" створили ще торік. Свою роботу з населенням щодо надання інформаційних послуг спеціалізований колл-центр розпочне з першого вересня. Фахівці відповідатимуть на звернення з 7:00 до 20:00 по будням. В суботу та неділю працюватимуть з 7:00 до 14:00.

"Відповідно до причини звернення клієнту надаватиметься інформація щодо наявності медичних та інших послуг і умов їх отримання, графіки прийому та відсутності лікарів, роботи лабораторії, інших структурних підрозділів, наявність та умови отримання медичних послуг, правила та варіанти запису на прийом до лікаря", — йдеться в повідомленні Фастівської міськради.

В мерії Фастова додали, що певний час колл-центр працюватиме паралельно використовуючи наявні реєстратури, поступово виключаючи зовнішній зв’язок реєстратур та роботу лікарів по запису пацієнтів на прийом. У Центру комунікації з медичних питань буде багатоканальний телефонний номер: три мобільних оператори та міський телефонний номер. Контакти закладу поки що не оприлюднили.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зафіксовані випадки ухиляння від участі в бойових діях проти російських окупантів серед військовозобов’язаних за допомогою "лікування". Про схему розповів лікар-нейрохірург. За його словами, військовозобов’язані намагаються отримати хірургічне втручання, щоб не іти до лав Збройних Сил України. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, до Президента України Володимира Зеленського та мера Києва Віталія Кличка у петиціях звернулися з проханням скасувати вимоги обов’язкової зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги. Петиція до голови КМДА зібрала необхідну кількість голосів — звернення має розглянути Кличко. Петиція до Зеленського поки що набрала вкрай мало голосів.

Окрім того, кияни вважають, що у Києві необхідно скоротити тривалість комендантської години. Автор петиції Іван Мірошниченко обґрунтовує своє звернення до столичної влади тим, що громадський транспорт, на його думку, зарано припиняє свою роботу у Києві через комендантську годину. Петиція стрімко збирає голоси.

Читайте також, як у медичному університеті Києва викрили шахрайську схему з підробкою документів та сертифікатів за гроші.

Читайте также