Під Києвом на місті зруйнованої амбулаторії почали будувати нову (ФОТО)

Як тривають будівельні роботи

У Бучанському районі розпочали будівництво медичної амбулаторії, яка була вщент зруйнована під час бойових дій з російськими окупантами. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної військової адміністрації.

Навесні під час запеклих боїв в медичний заклад в селі Гурівщина, що неподалік Києва, влучив мінометний снаряд. Внаслідок обстрілу в амбулаторії сталася пожежа та будівля вщент згоріла. В червні футбольний клуб "Динамо" (Київ) підписав меморандум з обласною владою та Міністерством охорони здоров’я України. Згідно з документом, зруйновану амбулаторію відбудують за гроші футбольного клубу та благодійників.

Зараз у селі Гурівщина завершили підготовчі роботи та заклали фундамент нового медичного закладу. В амбулаторії облаштують альтернативні джерела опалювання, теплу підлогу та встановлять сучасне медичне обладнання. Заклад розрахований на понад п’ять тисяч пацієнтів. Відкрити новозбудовану амбулаторію планують наприкінці цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Гостомелі відремонтували амбулаторію сімейної медицини. У медичному закладі замінили вікна та двері, що були пошкоджені внаслідок бойових дій. Під час активних бойових дій в амбулаторії у Гостомелі російські окупанти облаштували штаб та залишили після себе розруху, купу сміття і повний безлад.

Нагадаємо, в Ірпені ремонтують медичні заклади — міняють пошкоджені вікна у дитячій поліклініці, в дитячому стаціонарі та новозбудованому медичному центрі.

Читайте також, коли на Київщині запрацює Центр комунікації з медичних питань.

Джерело: https://t.me/kyivoda/5401


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися