Лікарня "Охматдит" отримала унікальне медичне обладнання (ФОТО)

Столичні медики значно розширили можливості у лікуванні низки хвороб

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" виконали два десятки успішних операцій завдяки новому надсучасному обладнанню. Про розширення можливостей лікування низки хвороб розповіли в медичному закладі, передають "Коментарі",

Наприкінці липня в лікарні "Охматдит" для нейрохірургічних та ортопедичних операційних встановили сучасну систему нейронавігації. Аналоги такого обладнання є лише в чотирьох медичних центрах Європи, і столична лікарня стала п’ятим.

Система нейронавігації використовується в більшості нейрохірургічних втручань, ортопедії і травматології. Це обладнання допомагає зменшити ризики операції, хірургічну травму та прискорити відновлення маленьких пацієнтів. За допомогою системи нейронавігації стало можливим лікування деяких форм епілепсії, що було недосяжним раніше.

Під час перевірки нового устаткування міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко зазначив, що завдяки системі нейронавігації та кваліфікованим лікарям "Охматдиту" у багатьох українців з'явився шанс повернути здоров’я. Нове обладнання для медзакладу придбали за кошти держбюджету.

"Обладнання використовується практично в режимі 24/7 для лікування гідроцефалії, видалення пухлин головного мозку та травм спинного мозку. Також нове обладнання значно розширило можливості в лікуванні деяких форм епілепсії, які до цього були невиліковні. А сьогодні в незалежній Україні є центр з таким обладнанням, і ми одні з п’яти на всю Європу", — наголосив Ляшко.

За час повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в НДСЛ "Охматдит" змогливідкрити 14 нових операційних, де вже прооперували майже три тисячі пацієнтів. Медичний директор закладу Сергій Чернишук впевнений, що сучасне обладнання та нові операційні дозволять ще покращити результати роботи лікарні.

"Тепер лікарі працюють в якісніших умовах та з новим устаткуванням. Також, через збільшення кількості операційних, наші фахівці зможуть проводити більше хірургічних втручань та врятувати більше життів", — зазначив Чернишук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" почали робити ін’єкції дітям з рідкісним генетичним захворюванням. Найдорожчі в світі ліки від Спінальної м'язової атрофії (СМА) вартістю 100 тисяч доларів за флакон Україні передала в якості гуманітарної допомоги компанія-виробник. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися