Київ готується до сезонного спалаху грипу

Для жителів столиці відкрито пункти вакцинації від грипу

У Києві скоро почнеться сезонний пік захворюваності на грип та ГРВІ. Через епідемію коронавірусу в столиці вже почали готуватися до "хвилі" захворювань. Таку інформацію передає "Сегодня".

Під час брифінгу мер Києва Віталій Кличко розповів про заходи, які вживають в столиці для того, щоб знизити можливий рівень захворювання на грип серед городян.

Так, в місті приймуть такі заходи:

У медустановах організують пункти вакцинації. Кияни можуть прийти на огляд до лікаря і зробити щеплення. Платити потрібно тільки за вакцину;

Керівники державних лікарень почнуть особисто контролювати, чи вистачає в установі ліків для пацієнтів, дезінфікуючих засобів та засобів захисту для медиків;

КП "Фармація" доручили забезпечити аптеки противірусними препаратами;

Людям, які знаходяться в групі ризику, організовують імунопрофілактику грипу;

Медикам лікарень і швидкої допомоги зроблять щеплення від грипу.

Як повідомляв портал "Коментарі", киянам наполегливо рекомендують подбати про щеплення від грипу. На думку фахівців, протигрипозні щеплення повинні зробити собі всі свідомі громадяни. Таку думку висловила директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург.  

Найбільше щеплення необхідні людям із зони ризику - це громадяни з хронічними захворюваннями, ожирінням, вагітні. Батькам пропонують потурбуватися здоров'ям дітей і теж зробити потрібний укол.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися