У Києві медики йдуть з роботи через низькі зарплати

У Києві за час пандемії звільнилася чверть медиків

У столиці з лютого 2020 року з роботи звільнилося 25% медиків. Про це журналістам "Громадського радіо" сказав голова постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту Київради Олег Гелевей.

За словами чиновника, лікарі звільнялися через низьку зарплату, яку вони отримували за лікування коронавірусних хворих. Медики отримували близько 15 тисяч гривень.

"З цієї кількості 10% лікарів, інші - середній персонал. Цих лікарів потрібно негайно повернути для ефективної боротьби з пандемією. Ніхто з медсестер не боротиметься з коронавірусів за 10 000 - 15 тисяч гривень", - зазначив Гелевей.

Також він додав, що в столичних лікарнях людям може не вистачати кисню. Зараз хворих на коронавірус пацієнтів лікують у 20 лікарнях Києва, хоча на початку пандемії таких лікарень було всього сім. При цьому, опорні лікарні вже заповнені пацієнтами на 90%.

Нагадаємо, медики обурені ставленням киян до них і коронавірусів. Всіх хто вірить в теорії змови, директор клінічної лікарні запросила попрацювати разом з лікарями.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися