Киян закликали дізнатися про власні ризики щодо захворювання на діабет

Акцію проведуть до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом

Мешканців Києва з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом закликали відвідати сімейного лікаря, виміряти цукор крові та дізнатися про власні ризики щодо захворювання на діабет. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

У столиці з наступного тижня зроблять особливий акцент на питаннях профілактики, раннього виявлення діабету та роботі з диспансерними групами пацієнтів. Таку акцію проведуть в амбулаторіях сімейної медицини та консультаційно-діагностичних центрах столиці з 14 до 18 листопада.

"Цукровий діабет – дуже підступна хвороба, адже людина може роками не здогадуватися, що вже має цей недуг. А діабет тим часом наближає ускладнення, пов’язані з дрібними судинами, станом очей, нирок, нервів нижніх кінцівок, із розвитком синдрому діабетичної стопи – і так до ураження судин серця, нижніх кінцівок, мозку, з появою інсультів, інфарктів", — наголосила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

За її словами, для людини, яка отримує адекватне лікування, діабет не є протипоказом для звичного активного життя. Експерт зазначила, що одних пігулок замало та треба дотримуватися рекомендацій лікарів.

В мерії столиці поінформували, що в Київському міському ендокринологічному центрі профілактично-діагностичну акцію проведуть у понеділок та вівторок, 14 та 15 листопада. В цьому закладі з 08:00 до 16:00 кияни зможуть пройти діагностичні обстеження та проконсультуватися з лікарями-ендокринологами. Забір аналізів відбуватиметься до 13:00.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Борисполі провели першу діагностичну операцію з використанням нового ангіографа. Це обладнання дозволяє зробити дослідження судин за допомогою рентгенівського випромінювання та введення в судину контрастних речовин. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися